Voeding is de brandstof voor ons lichaam. Zonder voeding zouden we het maar maximaal drie weken overleven. Voeding, zuurstof en water zijn de belangrijkste zaken die ons in leven houden. Naast brandstof leveren voedingsmiddelen ook voedingsstoffen als vitamines, mineralen en bouwstenen. Energie komt vrij door de afbraak van koolhydraten, eiwitten en vetten.

Koolhydraten zijn het eenvoudigst om om te zetten in energie, zeker de snelle koolhydraten. Eiwitten kunnen ook omgezet worden in energie, maar dit is een moeilijker proces.

Eiwitten worden voornamelijk gebruikt voor de opbouw en herstel van spieren, maar ook voor andere weefsels, denk aan huid, organen en wondjes op je lichaam, maar ook haar en nagels bestaan vrijwel uit pure eiwitten.

Vetten kunnen ook worden omgezet naar energie, maar dit is een erg lastig proces. Vetten hebben ook een andere belangrijke functie, namelijk en het opnemen van bepaalde vetoplosbare vitamines. Daarnaast hebben vetten ook een belangrijke rol bij de hormoonhuishouding.

Gezonde voeding basis van ons bestaan

Voeding is dus de basis van ons bestaan en zeker een goede gezondheid. Toch hebben veel mensen de afgelopen jaren moeite om een gezond voedingspatroon vast te houden. Hierdoor ontstaan er meer ziektes en hebben steeds meer mensen overgewicht. Het is erg belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. Probeer daarom eerst eens kleine aanpassingen te maken. drink meer water, thee of koffie en stop met het drinken van suikerhoudende (fris)dranken.

Probeer eens een andere voedingsstijl

Je kunt ook eens een andere voedingsstijl proberen. Denk aan een dieet of het minderen van vlees, dit kan allemaal invloed hebben op je gezondheid, zeker op de lange termijn. Een andere rage van dit moment is het detoxen door middel van detox thee. Dit zijn speciale thee soorten die je zouden helpen met afvallen en het afvoeren van afvalstoffen in je lichaam. Wil je hier meer informatie over lezen? Kijk dan eens op warmethee.nl. ons lichaam wordt namelijk iedere dag blootgesteld aan lichaamsvreemde stoffen, zoals uitlaatgassen, alcohol, sigaretten en andere stoffen die niet goed zijn voor ons lichaam.

Drink meer vocht

Een andere manier om te zorgen dat er minder afvalstoffen achter blijven in je lichaam is om meer vocht te drinken. Vooral water en thee zijn het beste om te drinken. Afvalstoffen kunnen namelijk alleen worden afgevoerd met water. Wanneer je te weinig drinkt blijven de afvalstoffen achter in je lichaam en kunnen ze voor gezondheidsproblemen gaan zorgen. Belangrijk dus om iedere dag voldoende te drinken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here