Met een crash dieet snel afvallen klinkt heel aantrekkelijk en voor velen als DE oplossing tegen overgewicht. En de kilo’s gaan ook echt wel verdwijnen met dit dieet. Maar wat doet het met je lichaam? En is het wel gezond voor je? Zijn de resultaten die je behaald blijvend? Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten en die je moet weten voordat je hiermee begint. Lees daarom dit artikel en besluit daarna of je het dieet door wilt zetten of wellicht beter voor een andere dieet kan kiezen. Hieronder de objectieve feiten over het dieet.

Snel afvallen met een crash dieet, mythe of waarheid?

Deze extreme manier van vet verbranden is een methode waarbij je in korte tijd snel gaat afvallen. Je calorieën inname wordt drastisch verlaagt en de kilo’s vliegen er in het begin af. Dit kan heel handig zijn als je op zoek bent naar snel resultaat. Toch zitten er wat haken en ogen aan het dieet die we hieronder gaan benoemen. Neem ze goed door en leer van de fouten van anderen.

Aankomen door te weinig eten …huh?

Ja, het klinkt gek. Maar als je jouw lichaam echt gaat uithongeren kan je lichaam omschakelen naar spaarstand. Dat wil zeggen, je lichaam signaleert dat er te weinig brandstof binnenkomt. Vervolgens gaat het omschakelen om buffers te behouden. Deze dienen dan voor nog slechtere tijden als brandstof om zo energie te kunnen leveren. Het heeft echter een averechtse werking als je wilt afvallen. En het zorgt dus niet voor een optimaal metabolisme om vet te verbranden. Iets waar je dus zeker op moet letten en goed aan moet pakken.

Afvallen met een crashdieet is ongezond voor je

Je krijgt vaak veel te weinig essentiële voedingsstoffen binnen met het crash dieet. Hierdoor loop je tekorten op wat de nodige klachten kan veroorzaken. Dit kan zich uitten in hoofdpijn, duizelingen, spierpijn en ga zo maar door. Erg gezond is het dus niet en je kan het daarom ook niet te lang volgen.

Tijdelijk resultaat, niet voor de lange termijn

Veel mensen die een crash dieet menu volgen komen snel nadat ze stoppen weer aan. In sommige gevallen nog meer dan dat ze zijn afgevallen. Vaak krijgen gebruikers van het dieet dus te maken met het welbekende jojo effect. En dit is natuurlijk niet waar je het voor doet. Je wilt snel afvallen, veel gezonder worden en op je streefgewicht blijven. Dat wordt met een crash dieet echter heel erg moeilijk.

Maar hoe ga je dan wel snel, gezond en vooral blijvend afvallen?

Je kan echt wel snel afvallen op een gezonde manier. En de resultaten zullen dan ook blijvend zijn. Als je dit wilt realiseren zal je de volgende 3 stappen serieus moeten nemen.

Minder calorieën eten per dag

Je zal minder calorieën moeten eten. Dit betekent , in tegenstelling tot het crash dieet, niet belachelijk veel onder het onderhoudsniveau. Normaal gesproken is dit voor vrouwen ongeveer 2000 kcal en voor mannen 2500 kcal per dag, echter kan dit iets meer of minder zijn. Dit heeft te maken met hoeveel je nodig hebt, wat je doet, hoe je verbranding is etc. …maar dat zijn wel de richtlijnen. Als je hier dus onder gaat zitten ga je afvallen.

Het inlassen van meer eetmomenten

Eet vaker dan 3 keer op een dag, maak hier bijvoorbeeld 6 of 7 keer van. Hierdoor gaat je metabolisme omhoog en zal je sneller vet verbranden. Zorg ervoor dat je maaltijden dan wel iets kleiner zijn dan de 3 grote maaltijden die je normaal eet.

Opletten op wat je eet en dit aanpassen

Je zal ook moeten kijken naar WAT je eet. Er zitten veel foute koolhydraten, suikers, zouten en andere lekkere stofjes in voeding die we allemaal in de supermarkt halen. Hier zal je op moeten letten. Want het is ook erg belangrijk dat je weet wat je eet.

Ook sporten en hiervan jouw activiteiten bijhouden is een zeer goede manier om gewichtsverlies te gaan realiseren.

Wat is het beste dieet om dit te realiseren?

Het mag duidelijk zijn dat een crash dieet je dus niet veel verder gaat helpen.
Maar welke diëten helpen je dan wel met succesvol afvallen?

Het antwoord op deze vraag is het eiwitdieet …zonder enige twijfel. Dit dieet zal leiden tot de gewenste resultaten op een gezonde manier en met blijvend resultaat. Andere zeer krachtige diëten zijn het koolhydraatarm dieet en het DASH dieet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here