Cambridge Dieet: 3 Tot 6 Kilo Per Week Afvallen? Ontdek Het Hier!

3
1747
Cambridge dieet 800 en 500!

Het officiële Cambridge dieet is een afvalmethode die al enorm lang op de markt te vinden is. En nog steeds is het dieet onder een bepaalde doelgroep erg populair. Soms komt dit door positieve berichten van mensen die ermee afvallen, andere keren worden ook de minpunten van het dieet belicht en verschijnt dit dieet slecht in het nieuws.

Onstaan van het Cambridge dieet

Het Cambridge dieet is begin jaren ’80 bedacht door de Britse voedingswetenschapper Dr. Alan Howard aan de University of Cambridge. Alles met de bedoeling om mensen met gezonde voeding te laten afvallen. Opmerkelijk is wel dat veel van de voeding bestaat uit vloeibare producten die door het Cambridge dieet zelf ontwikkeld zijn. Je moet hierbij denken aan shakes in allerlei verschillende smaken, maar ook de nodige bars en andere producten. Dit moet je wel willen, want je bent min of meer gebonden aan een vast patroon van producten die dus voor het grootste deel niet vers uit de winkel komen. Hieronder laten we je meer zien over het Cambridge dieet en of het de ideale manier is om snel maar vooral gezond af te vallen.

Inhoud van deze pagina:
Hoe werk het Cambridge dieet precies?
Cambridge dieet recepten en producten
Je lichaam in ketose krijgen
Het missen van belangrijke voedingsstoffen
De pluspunten van het Cambridge dieet
Meer over de minpunten van het Cambridge dieet
Cambridge dieet ervaringen
Samenvatting en conclusie van dit dieet

Hoe werkt het Cambridge dieet precies?

Je gaat met het Cambridge dieet afvallen door middel van bepaalde drankjes, bars en andere producten van het dieet zelf. Het dieet is verder op verschillende manieren te volgen. Zo heb je het Cambridge 500 dieet en Cambridge 800 dieet met beide hun eigen kenmerken. Deze 2 manieren om het dieet te volgen verschillen slechts weinig.

De verschillen tussen de Cambridge 500 en 800 methode

De 500 methode is er op gebaseerd het dieet strikt volgens de lage calorie inname te volgen met de producten van Cambridge zelf. Bij de 800 methode mag je een klein beetje voeding toevoegen aan je voedingspatroon om het wat dragelijker te maken. Je moet hierbij dan echter niet gelijk denken aan een flinke maaltijd maar eerder aan een maximaal 700 tot 800 calorieën. Dit is natuurlijk niks verdeeld over een dag. Hier zal je dan ook wel rekening mee moeten houden, zeker als je erg actief bent, zwaar werk hebt of veel in de sportschool te vinden bent. De kans dat anders de man met de hamer in beeld komt is erg groot.

Cambridge dieet recepten en producten

Zoals gezegd heb je dus een beperkte keuze uit producten die wellicht niet je smaak zijn. Ook zijn de producten niet goedkoop en kosten ze vaak 3,- tot 4,- euro per bar of klein zakje. Dit maakt het voor veel mensen moeilijk te volgen. Sociaal gezien, maar ook om het dieet vol te houden, want dat is waar het uiteindelijk om gaat. Het zal nooit over 1 nacht ijs gaan en je moet ook echt doorzetten om je doel te behalen. Dit is ook logisch! Maar met de juiste voeding die ook nog een lekker is wordt het een heel stuk makkelijker en kun je zelfs zonder al te veel moeite toch maximaal afvallen. De vraag is of het Cambridge dieet hieraan voldoet. Naar onze mening is dit niet het sterkste punt van het dieet.

Je lichaam in ketose krijgen

Door de verhoogde inname van eiwitten zal je jouw lichaam in een staat van ketose brengen. Dit gebeurt wanneer je geen koolhydraten / suikers nuttigt en alleen maar eiwitten + vetten eet. Na een paar zware dagen zal je een transformatie ondergaan waarbij je lichaam merkt dat het geen brandstof meer binnen krijgt in de vorm van koolhydraten. Het gaat nu eiwitten en vetten gebruiken om energie uit te putten. Als je dit combineert met een lagere calorie inname ga je dus opgeslagen vetten verbranden. Nadeel is dat het niet gezond is als je dit op extreme wijze doorvoert, wat dus ook op het Cambridge dieet van toepassing is.

Het missen van belangrijke voedingsstoffen

Verder moet je er rekening mee houden dat je veel essentiële voedingsstoffen gaat missen met dit dieet en dat zal moeten aanvullen met vitaminepillen en mineralen. Het is dus best een gedoe dat je niet alles binnenkrijgt en hier dus continue rekening mee moet houden voor je gezondheid met dit dieet. Door deze onvolledigheid komen de kosten hiervan ook nog eens bovenop het dieet zelf. Het wordt zo wel allemaal duurder, maar we raden je wel aan dit te doen!

De pluspunten van het Cambridge dieet

Een pluspunt is dat je er wel mee afvalt, maar de resultaten zijn in de praktijk voor het grootste deel tijdelijk. Na wat onderzoek en ervaringen met het Cambridge dieet kom je er al snel achter dat de matig behaalde resultaten vaak niet voor de lange termijn zijn.

Als je het niet erg vindt om heel veel drankjes, bars en andere voorbereide producten te gebruiken, dan kan dit handig zijn gezien je niks hoeft klaar te maken.

Meer over de minpunten van het Cambridge dieet

Het is op zijn minst ongezond voor je want er missen veel essentiële voedingsstoffen in dit dieet en daarbij krijg je ook weinig calorieën binnen. Dit resulteert in honger en tekorten wat erg nadelig kan zijn voor je gezondheid.

Dat de Cambridge dieet kosten hoog zijn is wederom een minpunt. Je bent al gauw een 200,- euro per maand kwijt en dan praten we nog niet eens over de extra kosten die je maakt om je tekorten aan te vullen.

Door de voeding kan je ontlasting anders zijn dan normaal. Dit ervaren veel mensen als een minpunt.

De kennis die je krijgt met dit dieet is achterhaald en er zijn dan ook tegenwoordig veel betere diëten verkrijgbaar!

Bijna geen lange termijn resultaten.

Cambridge dieet ervaringen

De ervaringen met het Cambridge dieet zijn wisselend. Daar waar de ene er goede ervaringen mee heeft als het gaat om afvallen heeft de ander er totaal geen baat bij. Ook zijn er verhalen over ernstige gezondheidsproblemen bekend met dit dieet. Verder staat als een paal boven water dat de lange termijn resultaten er in de meeste gevallen gewoon simpelweg niet zijn, door het ontbreken van kennis over hoe je jouw streefgewicht kan behouden. De Cambridge dieet ervaringen laten over het geheel dan ook helaas geen hoge cijfers zien.

Samenvatting en conclusie van dit dieet

Met de achterhaalde kennis gecombineerd met toch best veel nadelen is het Cambridge dieet dan ook niet de meest efficiënte manier van afvallen. Er zijn gelukkig afvalmethodes die wel werken en je op een gezonde manier snel laten afvallen. Hiermee ga je blijvende resultaten behalen en dat is waar je het voor doet!

Het beste dieet om je doelen werkelijkheid te laten worden is het eiwitdieet!

TIP! Het favoriete eiwitdieet van onze bezoekers…

Het Slanker Leven Plan van Vitadis is door onze bezoekers verkozen tot beste eiwitdieet! Ondertussen zijn er ook al meer dan 25.000 Nederlanders succesvol mee afgevallen. De resultaten liggen tussen de 3 tot 6 kilo vetverlies per week! Het eiwitdieet bestaat uit heerlijke eiwitrijke recepten, welke op een slimme manier uitgebalanceerd zijn. Hiermee ga je dan ook op een gezonde manier maximaal vet verbranden, met blijvende resultaten.

Het beste eiwitdieet volgens onze bezoekers!

Meer weten over het Slanker Leven Plan van Vitadis?
Lees hier verder…

Er is momenteel een actie gaande, wij weten echter niet hoe lang deze nog duurt. Je kan het beste onderstaande link checken om te zien of deze nog loopt!

Tijdelijk 60% Korting Op Het Vitadis Slanker Leven Plan…

3 REACTIES

 1. Als ik het allemaal zo lees is het heel herkenbaar. Ik ben zelf een tijdje terug in de weer geweest met het Cambridge dieet, er ging in het begin ook wel aardig wat af. Ook al was het niet te vreten. Toen ben ik gestopt en zat alles er weer aan alsof het er nooit af is geweest. Van de 23 kilo die er af gingen kwam er zelfs meer bij toen ik stopte. Baal hier echt enorm van!!!

 2. Hoi Lucia,

  Ik ben het helemaal met je eens …ook ik heb het Cambridge dieet gedaan om er vervolgens alleen maar zwaarder uit te komen. Ben nu wel benieuwd naar het eiwitdieet van Vitadis! Er moet zeker 15+ kilo af en wil dit echt snel kwijtraken…

  Groetjes,
  Vera 😉

 3. Ik denk dat we onderhand allemaal wel weten dat dit soort crash methodes niet werken. Weet uit ervaring wanneer je zo weinig eet als met het Cambridge dieet, dit je totaal niet gaat helpen. Mijn doel is om 25 kilo af te vallen, er is dus nog een hoop werk aan de winkel. Nu heeft een vriendin van mij ook het eiwitdieet gedaan en is hier ongelooflijk blij mee. Er is bij haar 18 kilo af! Ik denk dat ik het ook maar eens ga proberen, want hoor er veel positieve verhalen over 😀

  Iemand enig idee hoe lang de korting nog duurt?

LAAT EEN REACTIE ACHTER